Boränteprognos: Extremt låga räntor

Annika Winsth, chefekonom Nordea

Annika Winsth, chefekonom Nordea

Mycket låg inflation stressar Riksbanken som sänkt reporäntan till rekordlåga 0 procent. Riksbanken signalerar dessutom att räntan ska ligga kvar på denna låga nivå länge än. Samtidigt ser vi tydliga tecken på att inflationen förblir låg. Långt under Riksbankens mål. Även boräntorna lär därmed förbli mycket låga.

– Allmänt låga priser och därtill fallande energi- och matpriser gör att inflationen legat långt under Riksbankens förväntningar. Därtill ska vi lägga måttliga löne- och hyresökningar, vilket gör att det är svårt att se hur inflationen ska komma upp till Riksbankens mål på 2 procent under de närmaste åren, säger Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Läs Nordeas Boränteprognos

Du gillar kanske också...