Boränteprognos: Korta boräntan har bottnat

Oron på Cypern har skakat finansmarknaderna. Räntor med längre löptider har fallit tillbaka något i Sverige, men också i andra länder som till exempel Tyskland och i USA. Samtidigt talar de ljusglimtar vi ser i svensk ekonomi för att reporäntan inte kommer att sänkas mer. Boräntorna väntas stiga något under prognosperioden, men måttligt i närtid, skriver Nordeas ekonomer i sin senaste boränteprognos.

Annika Winsth, chefekonom

Annika Winsth, chefekonom

– Vi räknar med en viss uppgång i skuldökningen i takt med att det ekonomiska läget förbättras. Det tillsammans med bättre konjunkturutsikter får Riksbanken att inleda räntehöjningarna i mitten av nästa år. Vi räknar med att bostadsräntorna kommer röra sig svagt uppåt under prognosperioden. Hushåll som funderar på att binda sina räntor har därmed inte mycket att vinna på att vänta, säger Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Läs boränteprognosen

Du gillar kanske också...