Leiv Synnes ersätter Ilija Batljan som vd för SBB

Leiv Synnes

Samhällsbyggnadsbolaget i Norden AB (SBB), ett av Nordens ledande fastighetsbolag inom social infrastruktur, meddelar att Leiv Synnes kommer att ersätta Ilija Batljan som verkställande direktör.

Beslutet följer en period av utmaningar för bolaget, vilket har lett till en utvidgad strategisk översyn för att maximera värdet för SBB:s aktieägare. Styrelsen och Ilija Batljan var överens om att nytt ledarskap skulle vara det bästa för bolaget.

Leiv Synnes, född 1970, är ingen nybörjare i fastighetsbranschen. Han har tjänat som CFO för Akelius Residential Property AB sedan 2014 och vice verkställande direktör på Akelius Residential Property AB sedan 2020. Tidigare har han haft flera ledande befattningar inom Akelius sedan 2004.

Ilija Batljan kommer att fortsätta sitt arbete som styrelseledamot i SBB. Batljan grundade SBB och har varit en stor aktieägare, och i hans kommentarer betonade han att han är förberedd att ”ta ansvar i en utmanande tid”.

I ett uttalande sade Leiv Synnes att han var hedrad över förtroendet och ser fram emot att fortsätta utveckla SBB:s viktiga roll inom social infrastruktur.

Styrelseordföranden Lennart Schuss uttryckte sitt förtroende för Synnes och betonade att den strategiska översynen kommer att fortsätta enligt plan.

För mer information om förändringen i ledarskapet hos SBB, se hela pressmeddelandet här.

Du gillar kanske också...