Hemnet lanserar ny podcast om svenska bostadsmarknaden

Vägen hem - en podcast från Hemnet

Hemnet tar klivet in i podcastvärlden med ”Vägen hem”, en ny podcast som ämnar att följa och förklara utvecklingen på den svenska bostadsmarknaden. Bakom mikrofonen hittar vi Staffan Tell, presstalesperson på Hemnet och Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet. Bostadsutvecklaren Riksbyggen kommer att vara exklusiv partner för de första sex avsnitten av podcasten.

Vägen hem kommer att täcka de viktigaste händelserna globalt och hur dessa händelser påverkar bostadsmarknaden i Sverige. Tell och Holmberg kommer också att analysera och diskutera data från Hemnet, samt bjuda in gäster för att ge lyssnarna insikt från olika perspektiv.

”Det finns ett stort intresse kring bostadsmarknaden och vi vill prova podcast-formatet för att på ett förklarande och lättsamt sätt fördjupa oss i alla de olika ämnen som omger en bostadsaffär,” säger Staffan Tell.

Tell tillägger att teamet är glatt över att ha Riksbyggen med på poddresan. Även om det inledningsvis bara är planerat sex avsnitt, hoppas de på tillräckligt intresse för att fortsätta serien.

Podcasten Vägen hem produceras av Poddagency och lanserades den 25 maj, med nya avsnitt som släpps varannan torsdag.

”Som en av Sveriges största bostadsutvecklare vill vi gärna dela med oss av vår kunskap, och att göra det i ett nytt format tillsammans med Hemnet som med sitt oberoende har ett helikopterperpektiv på bostadsbranschen”, säger Johanna Frelin, vd på Riksbyggen.

Podcasten Vägen hem kan hittas på plattformar som Spotify och Apple Podcasts.