Boränteprognos: Bra tillfälle att binda lånen

Nordeas ekonomer bedömer att Riksbanken låter reporäntan ligga still. Den höga arbetslösheten kan dock få Riksbanken att sänka räntan igen. Samtidigt är bolåneräntorna nere på mycket låga nivåer.

Annika Winsth, chefekonom

Annika Winsth, chefekonom

Svensk ekonomi har utvecklats svagt de senaste kvartalen och bedömningen är att även andra kvartalet blir trögt. Arbetslösheten ligger på en mycket hög nivå och inflationen befinner sig långt under Riksbankens mål.

– Möjligen kan boräntorna komma ned ytterligare något, men nivån på räntor med längre löptider är låg. För hushåll som funderar på att binda delar av lånen kan det vara ett bra tillfälle att göra det, säger Nordeas chefekonom Annika Winsth.

Läs hela boränteprognosen

Du gillar kanske också...